Politics

Overblik: Russiske bloggere undrer sig over militære fiaskoerUkraine har vundet Eurovision, mens krigen fortsætter i landet, der selv mener, at det vil sejre over Rusland inden nytår.

Få et overblik over det seneste døgns udvikling her:

Ukraine laver modoffensiv i Izjum

Ukrainske styrker har igangsat en modoffensiv mod russiske styrker i byen Izjum, der ligger i det østlige Ukraine. Det siger en guvernør i regionen lørdag.

Byen ligger i Donbas-regionen, som russerne har haft stort fokus på siden midten af april, efter at det ikke lykkedes dem at erobre Kyiv.

Ukraine: Vi vinder inden nytår

Inden årets udgang har Ukraine slået Rusland tilbage fra sit territorie og vundet den igangværende krig.

Det siger Ukraines efterretningschef, generalmajor Kyrylo Budanov.

Han tilføjer, at han er optimistisk, når det gælder den nuværende udvikling. Han regner med, at der vil komme et vendepunkt i anden halvdel af august.

Ukraine vinder Eurovision

Det krigsramte land blev den suveræne vinder af Eurovision i år. Især seernes stemmer fik Ukraine helt i pointtavlens top lørdag aften.

Ukraine fik 439 point fra seerne. Spanien var det land, der fik næst flest point fra seerne med 228.

Rusland varsler nye partnerskaber

Rusland vil indgå dybere partnerskaber med lande som Indien og Kina for at klare sig i det, landet udenrigsminister kalder en hybridkrig.

»Det kollektive Vesten har erklæret total hybridkrig mod os, og det er svært at forudse, hvor lang tid alt det her vil vare. Men det er klart, at konsekvenserne vil blive mærket af alle uden undtagelse«, siger Ruslands udenrigsminister, Sergej Lavrov, i en tale fra Moskva.

Russiske bloggere undrer sig over militære fiaskoer

Et forsøg 11. maj på at krydse floden Donets via en pontonbro gik tilsyneladende helt galt for en russisk bataljon, som angiveligt nærmest blev udslettet af ukrainske forsvarsstyrker.

Og det har chokeret fremtrædende militærbloggere i Rusland.

»Milbloggere, som indtil nu har heppet på det russiske militær, kritiserer den russiske hærs ledere for ikke at tage ved lære af deres erfaringer i krig. De udtrykker også bekymring for, at den konstante russiske propaganda gør det svært for dem at forstå, hvad der i virkeligheden foregår«, skriver den amerikanske tænketank International Study of War (ISW).

Finske socialdemokrater vil med i Nato

Socialdemokraterne (SDP) i Finland støtter et finsk medlemskab af Nato.

Det står klart efter et ekstraordinært møde i partiets ledelse lørdag.

Det er den ’betydelige forandring af sikkerhedsmiljøet i Finland og Europa’, der gør, at SDP vil have Finland med i Nato, siger Sanna Marin, Finlands statsminister og leder af SDP.

Det betyder, at der er et flertal i det finske parlament for at sende en ansøgning til Nato om at blive medlem. Det ventes, at parlamentet mandag behandler sagen.

Kilder: Reuters, Sky News, NTB og ISW.

ritzauSource link

Leave a Reply

Your email address will not be published.